• Lorem ipsum

Zó verwijder je groene aanslag van beton

18 Jul 2024

Groene aanslag kan, tot ieders grote ergernis, ontstaan op je prachtige betonnen terras of oprit. Het verwijderen van groene aanslag van je betonnen oppervlak is daarom een essentieel onderdeel van het onderhoud van je buitenruimtes. Vloerenonderhoud.nl staat klaar om je te helpen en biedt praktische tips en adviezen om je beton er weer als nieuw uit te laten zien. In dit blog lees je hoe je effectief groene aanslag van je beton kunt verwijderen.

Hoe ontstaat groene aanslag?

Groene aanslag is een verzameling van algen, mos en schimmels die zich ophopen op vochtige oppervlakken zoals beton. Groene aanslag ontstaat vaak in schaduwrijke en vochtige omgevingen. Wanneer water niet goed weg kan lopen, door geen of te weinig afschot, blijft het op het beton liggen. Dit is de ideale ondergrond voor groene aanslag.

Het voorkomen van groene aanslag is beter dan genezen. Zorg voor goede afwatering en goed afschot in je terras. Wij raden hierbij 1,5 centimeter per strekkende meter aan. Ook raden we aan je betonnen oppervlak te impregneren. Zo trekt vocht en vuil niet snel in het terras of de oprit. Daarnaast is het verstandig om je betonnen oppervlakken regelmatig schoon te maken. Door de impregneerbehandeling  en het naadloze karakter van beton is dit snel en eenvoudig gedaan.

Kies de juiste groene aanslag verwijderaar

Het is belangrijk om de juiste groene aanslag verwijderaar te kiezen, om schade aan je betonnen terras of oprit te voorkomen. Chemische middelen kunnen effectief zijn, maar zullen de toplaag van je beton aantasten.

Vloerenonderhoud.nl biedt een ruim assortiment aan veilige producten die geselecteerd zijn voor het reinigen van je terras en oprit en geschikt zijn voor het effectief verwijderen van groene aanslag. Al onze producten zijn neutraal, chloor- en zuurvrij.

Stappenplan voor het verwijderen van groene aanslag

Het beste moment om groene aanslag van je betonnen terras te verwijderen is in het vroege voorjaar of in het najaar. Rond deze tijd zijn de temperaturen mild en de zon niet te fel. Daarnaast is het belangrijk dat het 24 uur voor, en ná de behandeling niet regent. Volg dit stappenplan om groene aanslag te verwijderen:

  1. Voorbereiding

Verwijder grote plantenbakken en tuinmeubels. Veeg het betonnen oppervlak schoon met een zachte bezem om losliggend vuil en bladeren te verwijderen. Zo start je met een goede basis.

  1. Het middel toepassen

Spray jouw betonnen terras of oprit vochtig met water. Verdun de Lithofin Terrassenreiniger met water (1:10) en verdeel dit over de oppervlakte door middel van een nevelspuit. Voorkom hierbij plasvorming.

  1. Inwerktijd

Laat de Lithofin Terrassenreiniger 2 uur inwerken.

  1. Schrobben

Schrob vervolgens de groene aanslag en het vuil los. Gebruik hiervoor een zachte borstel.

  1. Naspoelen en drogen

Spoel vervolgens het terras schoon met water en laat het drogen.

Met dit stappenplan en de juiste producten van Vloerenonderhoud.nl kun je veilig en effectief groene aanslag van je betonnen oppervlak verwijderen zonder schade aan je terras.

Voorkom groene aanslag op beton

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om bij het storten van een terras of oprit te zorgen voor voldoende afschot, zodat het water goed weg kan lopen. Wij raden hier 1,5 centimeter per strekkende meter aan. Daarnaast zorgt een impregneerbehandeling voor bescherming tegen vocht en vuil aan jouw betonnen oppervlak.

Ook regelmatig onderhoud zorgt voor een kleinere kans op groene aanslag. Regelmatig onderhoud houdt in dat je het beton schoonveegt en het terras af en toe reinigt met een PH-neutraal schoonmaakmiddel. Houd de impregneerbehandeling op sterkte door deze te onderhouden met impregneermiddel.

Wat moet je niet doen?

Bij het verwijderen van groene aanslag van je beton zijn er enkele methoden en middelen die je beter niet kunt gebruiken:

  • De zuren in azijn kunnen het beton aantasten en beschadigen;
  • Biotex en soda. Deze middelen zijn niet effectief tegen groene aanslag en kunnen de toplaag beschadigen;
  • Dit kan schadelijk zijn voor je betonnen oppervlakken;
  • Deze kan de toplaag van je beton beschadigen.

Gebruik veilige, neutrale producten van Vloerenonderhoud.nl, die speciaal ontwikkeld zijn om je beton te reinigen zonder dit te beschadigen.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.