• Lorem ipsum

Zo maak je een metallic gietvloer schoon

18 Jul 2024

Een metallic gietvloer is een échte eyecatcher en wordt gekenmerkt door zijn glimmende uitstraling en marmerlook. Hierdoor is deze vloer erg populair in moderne interieurs. Een metallic gietvloer voegt luxe en stijl toe aan jouw woning. Om de schitterende uitstraling van deze vloer te behouden, is het belangrijk om te weten hoe je een metallic gietvloer reinigt. In dit blog delen we adviezen en praktische tips voor het reinigen en onderhouden van jouw metallic gietvloer.

Schoonmaken metallic gietvloer: onze tips en adviezen

Een metallic gietvloer is een naadloze vloer, die wordt afgelakt. Het schoonmaken van deze vloer is eenvoudig, maar wel belangrijk om zijn prachtige uiterlijk te behouden. Het schoonmaakproces wordt onderverdeeld in dagelijks reinigen, wekelijks reinigen en jaarlijks onderhouden. Hierdoor blijft jouw vloer er als nieuw uitzien.  

Dagelijks schoonmaken

Bij het dagelijks onderhoud verwijder je stof en vuil. Doe dit met een stofzuiger met een zuigmond voor parket, zodat er geen krassen in je vloer komen. Controleer tijdens het stofzuigen op vlekken, en verwijder deze met een harde vloeren reiniger en een microvezeldoek. Door dit dagelijks te doen, voorkom je ophoping van vuil en blijft het onderhoud eenvoudig.

Wekelijks reinigen

Voor een extra reiniging aan je metallic gietvloer is een wekelijkse schoonmaakbeurt essentieel. Begin met het stofzuigen van de metallic gietvloer om los vuil te verwijderen. Stofzuigen verwijdert niet al het vuil, daarom is het belangrijk om de vloer vervolgens te dweilen met een PH neutraal reinigingsmiddel. Bij het dweilen raden we een dweilsysteem met twee emmers aan. Zo kun je het schone- en vuile water gescheiden houden.

Jaarlijks onderhoud

Naast het dagelijks en wekelijks reinigen, is jaarlijks onderhoud belangrijk om je vloer weer een frisse start te geven en de levensduur van de metallic gietvloer te verlengen. Doe dit 1 a 2 keer per jaar.

Begin met het grondig reinigen van de metallic gietvloer met de Lecol Remover OH 45. Vervolgens is het belangrijk om de laklaag weer aan te sterken met de Lecol Master Polish V6. Breng de Polish aan met een polishverdeler. Deze Polish beschermt tegen krassen en slijtage.

Extra bescherming van jouw metallic gietvloer

Naast het schoonmaken en onderhouden van een metallic gietvloer, is het belangrijk om je vloer ook extra te beschermen tegen dagelijkse slijtage. Plaats schoon- en droogloopmatten bij de deur om vuil zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Dit vermindert de kans op krassen in de gietvloer.

Plaats beschermvoetjes onder schuivend meubilair om krassen in de vloer te voorkomen.

Veelgestelde vragen over schoonmaken van een metallic gietvloer

Wat doe je bij vlekken in een metallic gietvloer?

Verwijder gemorste vloeistof, of reinig een vlek zo snel mogelijk met een PH neutrale reiniger en een microvezeldoek.

Wat kun je aan krassen in een metallic gietvloer doen?

Kleine krassen in de oppervlakte van de metallic gietvloer kun je vaak eenvoudig verdichten met de Lecol Master Polish V6. Voor diepere krassen raden we het aan om zo snel mogelijk jouw vloerleverancier in te schakelen.

Welke middelen kun je beter niet gebruiken op een metallic gietvloer?

Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleekmiddel en schuurmiddelen. Deze middelen kunnen de toplaag van de vloer beschadigen. Gebruik ook geen stoomreiniger of schuurspons. Gebruik altijd PH neutrale reinigers die speciaal voor gietvloeren zijn ontwikkeld.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.