• Lorem ipsum

Betonvloer schoonmaken: Tips voor een stralende vloer

9 Sep 2024

Een betonvloer is stijlvol, modern en duurzaam. Zonder het juiste onderhoud kunnen deze eigenschappen afnemen. Het verwijderen van stof en vlekken maar ook het dagelijks reinigen van een betonvloer kan eenvoudig zijn. In dit blog delen we praktische tips om je betonvloer gemakkelijk schoon te houden. Lees verder om te weten hoe je jouw vloer in topconditie houdt.

Tips voor het reinigen van een betonvloer

  • Dagelijks stofzuigen: Om stof en vuil te verwijderen is het belangrijk om je vloer dagelijks te stofzuigen. Dit voorkomt krassen en zorgt ervoor dat je vloer lang mooi blijft;
  • Gebruik wekelijks een pH-neutrale reiniger: Dweil jouw betonvloer wekelijks. Voeg een pH-neutrale reiniger toe aan het dweilwater;
  • Verwijder vlekken zo snel mogelijk: Het kan natuurlijk gebeuren dat er vloeistof op de vloer valt. Het is verstandig om deze zo snel mogelijk te verwijderen met een vochtige doek. Zo heeft de vloeistof weinig kans om diep in het beton te trekken en een vlek achter te laten;
  • Gebruik beschermvoetjes onder meubels: Plaats beschermvoetjes onder schuivend meubilair om krassen op je betonvloer te voorkomen. Dit verlengt de levensduur van jouw betonvloer;
  • Plaats droog- en schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur: Om vuil buiten te houden, raden we aan om droog- en schoonloopmatten bij de voor- en achterdeur te plaatsen. Zo blijft jouw vloer langer schoon en dit kan schade voorkomen.

Dagelijks reinigen betonvloer

Het dagelijks reinigen van een betonvloer is essentieel om deze mooi en vlekvrij te houden. Bij het dagelijkse onderhoud verwijder je stof en vuil door de vloer te stofzuigen. Gebruik hiervoor een stofzuigermond voor parket, zodat er geen krassen in je vloer ontstaan. Controleer je vloer tijdens het stofzuigen op vlekken en verwijder deze indien nodig met een vochtige microvezeldoek en een betonvloer reiniger.

Wekelijks betonvloer dweilen

Naast het dagelijkse onderhoud is het wekelijks grondig reinigen van je betonvloer belangrijk om hardnekkiger vuil en vlekken te verwijderen. Gebruik hiervoor een dweil in combinatie met een pH-neutrale betonvloer reiniger. Vermijd agressieve middelen zoals bleekmiddel of ammoniak, deze tasten de toplaag van de betonvloer aan.

Onderhouden door impregneren

Het impregneren van een gevlinderde betonvloer is een effectieve manier om de levensduur te verlengen en de vloer te beschermen tegen vlekken. Door het impregneermiddel verdicht je de vloer tot ca. 95%. Het is belangrijk om dit te blijven onderhouden voor de optimale bescherming. Dit onderhouden doe je eens per twee weken, na het reinigen, door impregneermiddel toe te voegen aan je dweilwater. Hiermee dweil je de vloer en breng je de impregneerlaag weer op sterkte.

Producttips: Onze beste betonvloer reinigers

Voor een schone, prachtige betonvloer kies je voor de beste betonvloer reinigers van Vloerenonderhoud.nl. Wij bieden een hoogwaardig assortiment aan reinigingsproducten aan die speciaal zijn ontwikkeld voor het schoonmaken en onderhouden van betonvloeren. Daarnaast krijg je bij ons deskundig, persoonlijk advies en snelle levering. Ontdek ons volledige assortiment en geef jouw betonvloer de aandacht die het verdient.

Wat je niet moet doen bij het schoonmaken van beton

Een betonvloer is robuust en slijtvast. Toch zijn er een aantal dingen die je beter kunt vermijden tijdens het schoonmaken. Gebruik nooit agressieve middelen zoals bleekmiddel of azijn op de vloer. Deze tasten de toplaag aan. Ook raden we schuurmiddelen en harde borstels af. Deze kunnen krassen maken in de toplaag van de vloer. Door deze punten te vermijden blijft jouw vloer zo lang mogelijk mooi.

Veelgestelde vragen over het schoonmaken van beton:

  • Welk schoonmaakmiddel gebruik je voor beton?

Voor het reinigen van een betonvloer is het belangrijk om een pH-neutraal middel te gebruiken. Wij raden de betonvloer reiniger concentraat aan. Deze is te bestellen via onze webshop Vloerenonderhoud.nl.

  • Hoe reinig je een betonvloer?

Reinig je vloer dagelijks door te stofzuigen. Door het stofzuigen verwijder je stof en vuil van de oppervlakte van de vloer. Door je vloer wekelijks te dweilen met betonvloer reiniger verwijder je het overige vuil van de betonvloer.

  • Hoe krijg ik vlekken uit een gevlinderde betonvloer?

Wanneer je gemorst vuil, of gemorste vloeistof te lang op je gevlinderde betonvloer laat liggen, ontstaat er een vlek. Het is daarom ook belangrijk dat, wanneer je geknoeid hebt, je dit zo snel mogelijk opruimt. Verwijder vlekken met de betonvloer reiniger sprayflacon en een microvezeldoek. Verwijder specifieke vet- en olievlekken met de Oil-Ex.

  • Waar kan beton niet tegen?

Een betonvloer kan niet tegen agressieve middelen zoals azijn en bleek. Dit bijt in de toplaag en zorgt voor lelijke vlekken. Ook kan een betonvloer niet tegen schurende middelen en harde borstels. Deze producten kunnen krassen in je vloer veroorzaken.

Neem contact op
Verstuur
*Verplichte velden

Advies nodig?

Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 8:00 uur tot 17:00 uur. Bel, mail of vul het formulier in. Wij nemen z.s.m. contact met u op.